Gemarineerde zalm uit de oven

Zalm staat best vaak bij ons op het menu. Deze keer heb ik ervoor gekozen om de zalm te marineren. De smaken van de marinade trekken zo heerlijk in de zalm. Ik heb daarna de zalm in de oven afgebakken terwijl ik ondertussen de broccoli en rijst gekookt heb. Een heerlijke maaltijd met heerlijke smaken!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de bosui in dunne ringetjes.
  • Pers de teen knoflook.
  • Snij de rode peper in kleine stukjes.
  • Rasp de verse gember.
  • Doe de bosui, knoflook, rode peper, gember, sojasaus. honing en olijfolie in een schaal en meng door elkaar.
  • Bestrijk de zalmfilets met de marinade.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en zet in de koelkast.
  • Laat de zalmfilets 30-60 min. marineren.

 

  • Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de zalmfilets op de bakplaat en giet de marinade erover. 
  • Bak de zalm in 10-15 min. gaar.
  • Kook ondertussen de rijst en broccoli gaar.
  • Serveer de zalm met de rijst en broccoli. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil