Ingrediënten
-
500 gram sperziebonen
-
2 uien
-
350 gram gehakt
-
700 gram krieltjes
-
Verse koriander
-
1 pot Patak's tikka masala (currysaus)
-
ovenschaal
Ik kwam dit recept tegen in het blad van de jumbo. Ik vond het er lekker uitzien dus ik ben het gaan uitproberen. Ik heb een kleine aanpassing gedaan in het recept. Ik vind het recept zeer geslaagd en ik ga dit zeker vaker eten. Het is een Indiaas recept.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Kook de sperziebonen ongeveer 10 minuten voor.
-
Kook de krieltjes ongeveer 10 minuten voor. (Wil je krieltjes die beetgaar zijn kook ze dan niet voor. )
-
Giet de bonen en krieltje af en laat goed uitlekken.
-
Snij de ui in stukjes en fruit in een pan.
-
Voeg het gehakt toe bij de ui en bak het rul.
-
Schenk de pot currysaus erbij in de pan en verwarm ongeveer 4 minuten.
-
Meng de sperziebonen en krieltjes door de saus/gehakt.
-
Schep het geheel in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
-
Zet de gehaktschotel 40 minuten in de oven.
-
Verwijder het folie en strooi er verse koriander op.
-
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil