Ingrediënten
Voor de rollade:
- 5-6 grote el vossenbessenjam
- 500 gr. half-om-half gehakt
- 1 ei
- ½ tl piment
- Peper
- Zout
- Panneermeel
- 150 gr. ontbijtspek
Voor de saus:
- 150 ml rundvleesbouillon
- 2 el bloem
- 30 ml slagroom
- 2 el vossenbessenjam
- Peper
- Zout
- 1 citroen
Dit is het recept van een heerlijke zelfgemaakte gehakt rollade. Ik heb voor deze rollade half-om-half gehakt gebruikt. Als vulling heb ik vossenbessenjam gebruikt. Deze jam koop ik altijd bij de Ikea. De smaak van de jam past goed bij het gehakt. Ik vries de jam eerst in zodat ik de jam goed kan inwikkelen in het gehakt.
Instructie
Hoe maak je het:
- Vries de 5-6 el jam in plasticfolie in. Maak een rol van de jam van 3-4 cm doorsnee.
- Meng het gehakt met het ei, peper, zout, piment en paneermeel.
- Leg een stuk plasticfolie op je werkblad.
- Leg het ontbijtspek op het folie. Laat het ontbijtspek elkaar overlappen.
- Verdeel het gehakt over het ontbijtspek maar laat de randen vrij.
- Leg de ingevroren jam op het gehakt.
- Vouw het gehakt dicht, zorg ervoor dat de jam rondom goed is ingepakt en dus niet uit het vlees kan lopen.
- Rijg met een sateprikker de uiteinden van het ontbijtspek aan elkaar vast.
- Wikkel de rollade in plasticfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast liggen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de rollade in een ovenschaal.
- Bak de rollade in 40-45 min. gaar.
- Maak ondertussen de saus:
- Schenk de rundvleesbouillon in een pannetje.
- Voeg de bloem toe en meng goed door zodat er geen klontjes bloem in zitten.
- Voeg de slagroom en jam toe en meng door elkaar.
- Voeg naar smaak zout en peper toe en meng door elkaar.
- Voeg het sap van ⅓ citroen toe aan de pan.
- Laat de saus een paar minuten doorkoken tot deze is ingedikt.
- Haal de rollade uit de oven en leg op een bord.
- Schenk de saus over de rollade en serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil