Gegrilde kip met yoghurt-dille saus

Ik eet erg graag kip. Ik probeer dan ook heel regelmatig een nieuw recept uit met kip. Dit recept is van Yvette van Boven. Ik heb het recept naar eigen smaak aangepast. Wij waren erg enthousiast over dit recept en gaan het zeker vaker eten. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je gaat eerst de marinade voor de kip maken.

  • Pers de knoflook uit boven een schaal.

  • Voeg de paprikapoeder, piment, nootmuskaat, kardemom poeder, zeezout, peper en olijfolie toe.

  • Roer alles goed door elkaar.

  • Voeg het sap van ½ citroen toe. 

  • Schil de ui en snij in dunne ringen.

  • Voeg de ui toe aan het kruidenmengsel en roer door elkaar.

  • Wentel de kip door de marinade en dek de schaal af met plasticfolie.

  • Laat de kip minimaal 2 uur marineren. 

 

  • Maak ondertussen de saus.

  • Pers de knoflook uit boven een schaaltje.

  • Hak een bosje dille fijn totdat je 7 gr. hebt en voeg toe aan de knoflook.

  • Voeg de yoghurt, olijfolie, citroensap, peper en zout naar smaakt toe en roer goed door elkaar.  

  • Bewaar de saus tot gebruik in de koelkast.

 

  • Verhit een grillpan of bbq tot deze goed heet is.

  • Bestrijk met een klein beetje olie. 

  • Grill de kippendijen en keer regelmatig. 

  • Grill tot de kip gaar is en bruin aan de buitenkant. 

  • Serveer de kip met de yoghurt-dille saus. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil