Geboorte taart met rood fruit en lemon curd

Deze taart heb ik speciaal gemaakt voor de geboorte van onze zoon! Bij een blijde gebeurtenis hoort natuurlijk taart. Nu is het niet zo dat je deze taart alleen bij een geboorte kan eten want daar is de taart veel te lekker voor. Als je de bovenkant anders decoreert kan je deze taart voor allerlei gebeurtenissen maken. Het recept van de biscuit komt van Laura's bakery. De taart heb ik gevuld met rood fruit compote, lemon curd en een mascarpone-slagroom mengsel. Alles bij elkaar een heerlijke combinatie!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Als eerste maak je een compote van rood fruit.

  • Doe het fruit met de suiker en de sap van de citroen in een pan.

  • Voeg water toe zodat het fruit net onder water staat.

  • Breng al roerend aan de kook.

  • Laat op laag vuur doorkoken.

  • Meng de maizena met een beetje water.

  • Voeg als de compote al een beetje is ingedikt de maizena toe.

  • Laat nog een paar minuten doorkoken.

  • Schenk de compote in een schaal en zet die schaal in koud water zodat de compote snel kan afkoelen.

 

  • Maak de lemon curd. (zie recept op mijn blog)

 

  • Maak het biscuit.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Doe het ei met de suiker en vanillesuiker in een kom en mix op hoge snelheid zo'n 10 min. tot een luchtig mengsel.

  • Zeef de bloem en de maizena boven de kom en spatel rustig door elkaar.

  • Vet een springvorm van 17 cm doorsnee in en bekleed met bakpapier.

  • Schenk het beslag in de springvorm.

  • Bak de biscuit in 25-30 min. gaar en bruin. (controleer met een satéprikker)

  • Haal de biscuit uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Mix de mascarpone met de slagroom en vanillesuiker door elkaar.

  • Doe het mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

 

  • Snij de taart 2x horizontaal doormidden zodat je 3 lagen hebt.

  • Knip de punt van de spuitzak en spuit het mascarpone mengsel langs de rand zodat je een opstaand randje hebt.

  • Strijk ook een beetje mascarpone mengsel in het midden van de biscuit.

  • Strijk 2 el lemon curd in het midden van de biscuit.

  • Schep 3 el rood fruit compote tussen de randen van het mascarpone mengsel op de lemon curd.

  • Leg een biscuitlaag op de mascarpone/rood fruit compote.

  • Herhaal de stappen van het vullen nog een keer en leg de bovenkant van de biscuit erop.

  • Spuit een laagje mascarpone op de bovenkant van de taart en maak vlak met een paletmes.

  • Spuit ook wat mascarpone aan de zijkant van de taart en maak vlak met een paletmes.

  • Strooi de sprinkels over de bovenkant van de taart.

Geboorte taart met rood fruit en lemon curd

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil