Ingrediënten
Voor de kroketten:
- 1 blaadje gelatine
- 45 gr. boter
- 35 gr. bloem
- 150 ml visbouillon
- Kookroom
- 1 bosje peterselie
- 1 citroen
- Peper
- 100 gr. Hollandse garnalen
- 4 el bloem
- 2 eiwitten
- Panko
Voor de citroenmayo:
- 4 el mayonaise
- 1 citroen
- Peper
- Zout
- Peterselie

Ik ben dol op garnalen. Ik heb meestal een zak garnalen in de vriezer staan die ik heel geregeld eet. Voor de kroketjes heb ik Hollandse garnalen gebruikt. Het makkelijke aan dit recept is dat je het heel goed vooraf kan maken en daarna invriezen. Je hoeft de garnalenkroketjes alleen nog maar af te bakken in de frituurpan. Ik serveer de garnalenkroketjes graag met citroenmayo. Met dit recept maak je ongeveer 8-9 kroketjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Week de gelatine in koud water.
- Smelt de boter in een pan.
- Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed door elkaar. Laat de bloem 4-5 min. garen terwijl je blijft roeren.
- Voeg de bouillon en een scheutje kookroom toe en meng door elkaar.
- Laat het geheel 4-5 min. garen terwijl je af en toe roert.
- Haal de pan van het vuur en voeg de gelatine toe. Meng goed door elkaar tot de gelatine volledig is opgelost.
- Hak de peterselie fijn en meng door de ragout.
- Was de citroen en dep droog.
- Rasp de gele schil van de citroen en meng de schil door de ragout.
- Voeg peper naar smaak toe.
- Meng de garnalen door de ragout.
- Schenk de ragout in een schaal en dek af met plasticfolie.
- Laat de ragout 3-4 uur opstijven in de koelkast.
- Maak ondertussen de citroenmayo:
- Schep de mayonaise in een schaaltje.
- Was de citroen en dep droog.
- Rasp de gele schil van de citroen boven de mayonaise en meng door elkaar.
- Pers ¼ deel citroen uit en meng door de mayonaise.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Voeg naar smaak peterselie toe en meng alles door elkaar.
- Bewaar de citroenmayo in de koelkast tot serveren.
- Schep de 4 el bloem in een diep bord.
- Doe de eiwitten ook in een diep bord.
- Schep de panko ook in een diep bord.
- Vorm met licht vochtige handen, kroketten van de ragout.
- Wentel de kroketten door de bloem, klop het overtollige bloem eraf.
- Wentel de kroketten door het eiwit en de panko.
- Wentel de kroketten nogmaals door de eiwitten en panko voor extra krokante kroketten.
- Verwarm de frituurpan voor op 180 graden.
- Bak de kroketten in porties 3-4 min.
- Je kan de kroketten ook los invriezen in de vriezer.
- Bak de kroketten uit de vriezer wat langer in de frituurpan.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil