Ganache-frambozen tartelettes

Tartelettes met pure chocolade ganache en verse frambozen. Klinkt goed toch? Ganache is makkelijk te maken. Het is een mengsel van slagroom en chocola. Bewaar de tartelettes in de koelkast maar haal ze 1 uur voor je ze gaat eten uit de koelkast zodat de ganache op kamertemperatuur is. Het recept is voor 6-8 tartelettes.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  •  Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng door elkaar.

  • Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe bij het bloem mengsel.

  • Wrijf de boter door het bloemmengsel tot je een kruimelig deeg hebt.

  • Kluts het ei en voeg 2 el ei toe.

  • Meng alles door elkaar tot een samenhangend deeg. (Is het deeg iets te plakkerig voeg dan een beetje bloem toe, is het deeg iets te droog voeg dan nog wat ei toe)

  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

 

  • Kneed het deeg kort door.

  • Bestrooi het aanrecht licht met bloem.

  • Rol het deeg uit op het aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm.

  • Steek cirkels uit het deeg van 10 cm doorsnee. (Ik heb bakringen van 7 cm doorsnee, De deeg cirkel moet altijd een paar cm groter zijn dan de bakring zodat de de randen ook kan bekleden)

  • Vet de bakringen licht in met boter.

  • Bekleed de bakringen met het deeg.

  • Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de taartjes.

  • Zet de taartjes 15-30 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Zet de bakringen met de taartjes op de bakplaat.

  • Bak de taartjes in 15-17 min. gaar.

  • Haal de taartjes uit de oven en verwijder de bakringen.

  • Laat de taartjes op een rooster afkoelen.

 

  • Hak de chocolade fijn en doe in een hittebestendige kom.

  • Doe de slagroom in een pan en breng tegen het kookpunt aan.

  • Giet de slagroom op de chocolade en laat een paar min. staan.

  • Roer het mengsel goed door en schenk het in een maatbeker.

  • Schenk de ganache in de taartbodempjes. 

  • Zet de taartbodempjes 1-2 uur in de koelkast om op te stijven. 

  • Decoreer de tartelettes met verse frambozen en bestrooi met poedersuiker.

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil