Galette met nectarines

Ik had al een tijdje het idee om een galette te maken. Ik vind galettes er altijd zo mooi uitzien. Je kan goed zien wat de vulling is maar ook het deeg is goed te zien. Ik had een flinke hoeveelheid nectarines gekocht en die heb ik gebruikt voor dit recept. Ik heb een laagje amandelmeel op het deeg gestrooid zodat dat het vocht opneemt van de nectarines en de bodem niet zompig wordt. De galette is groot genoeg om met 8 personen van te eten. Je kan de galette niet heel lang bewaren dus langer dan 1-2 dagen zou ik hem niet bewaren. Vers gebakken is de galette het lekkerst. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Doe de bloem, poedersuiker en boter in een keukenmachine en meng tot grove kruimels. 
  • Voeg het vanille extract en het water toe en meng tot je een deegbal hebt. 
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg 30-45 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de nectarines doormidden en verwijder de pit.
  • Snij de nectarines in partjes. 
  • Doe de partjes in een kom en meng de rietsuiker erdoor.
  • Leg een vel bakpapier op je werkblad en rol het deeg daarop uit.
  • Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm doorsnee.
  • Prik gaatjes in de bodem van het deeg maar niet in de buitenste 5 cm.
  • Strooi het amandelmeel over het deeg.
  • Verdeel de nectarines over het deeg.
  • Strooi amandelschaafsel naar smaak over de nectarines. 
  • Sla de randen (die 5 cm) naar binnen.
  • Kluts een ei en bestrijk de randen van de galette met ei.
  • Bak de galette in 30-35 min. gaar.
  • Laat de galette afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil