Fudge koeken

Fudge vind ik zo lekker. Ik moet dat niet te vaak in huis hebben want ik eet het zakje zo leeg. Af en toe gebruik ik fudge om mee te bakken. Deze keer heb ik heerlijke koeken met fudge gemaakt. De fudge smelt in de koeken tijdens het bakken. Als de koeken afgekoeld zijn in de fudge nog lekker zacht en goed te eten. Met dit recept maak je ongeveer 12 koeken. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Klop boter, suiker, basterdsuiker en zout romig.
  • Voeg het ei toe en meng door elkaar.
  • Meng bloem en baking soda door elkaar. 
  • Zeef de bloem boven het beslag en meng door elkaar.
  • Maak een rol van het deeg en wikkel het deeg in plasticfolie.
  • Leg het deeg 1 uur in de koelkast tot het deeg is opgesteven.

 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Haal het deeg uit het plasticfolie.
  • Snijd het deeg in plakken van ongeveer ½ cm dikte.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de koekjes op de bakplaat. (zorg voor genoeg tussenruimte want de koeken vloeien uit tijdens het bakken)
  • Snijd de fudge in stukjes (niet te klein) en verdeel stukjes fudge over de koekjes. (Ik gebruik per koekje 1 stukje fudge.)
  • Bak de koekjes in 15-17 min. gaar en bruin.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • De koekjes zijn een aantal dagen te bewaren als je ze luchtdicht verpakt. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil