Fudge cupcakes

Ik vind fudge heel erg lekker. Ik koop ze dus niet te vaak want ze zijn altijd zo weer op. Deze keer heb ik de fudge gebruikt in mijn cupcakes. Wat een heerlijke combinatie is dat! Om de cupcakes nog lekkerder te maken heb ik er een toef slagroom op gespoten en fudge blokjes over de slagroom gestrooid. Dit recept is voor ongeveer 12 cupcakes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. 
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze goed zijn opgenomen. 
  • Voeg het zout toe en mix kort door elkaar. 
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje boven de kom en mix goed door elkaar. 
  • Snijd de fudge blokjes in stukjes en spatel door het beslag. 
  • Verdeel het beslag in cupcakevormpjes en bak 20-25 min. in de oven. 
  • Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een satéprikker erin te prikken. Komt de satéprikker er uit zonder dat er deeg aan zit dan zijn de cupcakes goed. 
  • Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. 

 

  • Klop de slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak.
  • Spuit een mooie toef slagroom op de cupcakes. 
  • Snij een aantal fudge blokjes in kleine stukjes en strooi over de slagroom.
  • Bewaar de cupcakes in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil