Frikadellen

Ja, je leest het goed, zelf frikadellen maken. Ik keek in het voorjaar het programma 'koken met van Boven'. Yvette van Boven maakt in 1 van de afleveringen zelf frikadellen. Ik heb gelijk het recept opgezocht en het laatste zelf gemaakt. De frikadellen smaken iets anders dan de frikadellen uit de winkel maar zeker niet minder lekker. En weet je wat nou zo leuk is? Ze zijn totaal niet moeilijk te maken! Succes!

Ohja, wil je kijken hoe Yvette ze maakt, kijk dan de aflevering even terug. Aflevering 2 van seizoen 5.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij het bot uit de karbonade. Snij de karbonade in kleine stukjes.

  • Doe de karbonade met het gehakt in een hakmolen of staafmixer en maal zo fijn mogelijk.

  • Snipper de ui en pers de knoflook uit.

  • Voeg alle andere ingrediënten toe aan het vlees en meng goed door elkaar.

  • Verdeel het vlees in porties van 70-75 gram.

  • Rol op de aanrecht worstjes. Rol de worstjes in een plasticfolie. Draai de uiteinden goed dicht.

frikadellen
  • Breng in een pan water aan de kook en pocheer de ingepakte worsten in ongeveer 10 min. of tot ze gaar zijn.

pocheer
  • Schep de worsten met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen.

  • Haal het plasticfolie van de worsten.

  • Je kan de frikadellen nu invriezen of gelijk gaan bakken in de frituurpan.

  • Verwarm de frituurpan op 175 graden en bak de frikadellen ongeveer 3 min. tot ze mooi bruin zijn.

  • Komen de frikadellen uit de vriezer dan moeten ze ongeveer 6 min. bakken.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil

Delen