Franse appeltaart

Hieperdepiep hoera, er is feest bij ons in huis want ik ben vandaag jarig. Bij een feestje hoort natuurlijk taart. Ik heb deze keer een Franse appeltaart gemaakt. Deze Franse appeltaart is erg lekker. De taart heeft een krokante bodem, en een vulling van frangipane, appels en amandelschaafsel. Het is een open taart die je in een quichevorm bakt. Heb je z´n vorm niet thuis dan kun je deze taart ook in een springvorm maken. Je kan met ongeveer 10 personen van deze taart eten.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Doe de bloem, basterdsuiker, boter, eidooier en het zout in een kom. 
  • Kneed door elkaar tot een samenhangend deeg. 
  • Voeg het water toe en kneed tot een deegbal.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg 45-60 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een quichevorm in.
  • Bestrooi je werkblad met bloem.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 4-5 mm dikte.
  • Bekleed de vorm met het deeg en duw de randen goed aan.
  • Prik gaatjes in de deegbodem.
  • Doe de amandelen in een hakmolentje en maal fijn. 
  • Voeg de eieren en suiker toe en draai tot een egale massa.
  • Schep de frangipane (amandel mengsel) in de vorm en verdeel over de bodem van de taart.
  • Schil de appels, snij de appels doormidden en verwijder de klokhuizen.
  • Snij de appels in dunne plakjes en verdeel de plakjes over de taartvorm.
  • Strooi naar smaak kaneel en rietsuiker over de appelpartjes.
  • Strooi amandelschaafsel over de taart.
  • Bak de taart in 40-45 min. bruin en gaar.
  • Laat de taart afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil