Ingrediënten
Voor de biscuit:
-
50 gr. Boter
-
6 eieren
-
190 gr. Suiker
-
190 gr. Bloem
Voor de frambozenbavarois:
-
200 gr. frambozen
-
½ citroen, sap
-
200 ml slagroom
-
60 gr. Suiker
-
3 blaadjes gelatine
Voor de botercrème:
-
45 gr. Bloem
-
240 ml melk
-
200 gr. Roomboter
-
200 gr. Poedersuiker
-
1 tl vanille extract
-
200 gr. Witte chocolade
Voor de soesjes:
-
100 ml water
-
100 ml melk
-
100 gr. Boter
-
100 gr. Bloem
-
Snufje zout
-
4-5 eieren
-
250 ml slagroom
-
2 zakjes vanillesuiker
Voor de decoratie:
-
Verse frambozen
-
Witte chocolade
-
Poedersuiker
Deze taart heb ik gemaakt voor de auditie van Heel Holland bakt. De taart ziet er super mooi uit en smaakt heerlijk. Als je deze taart gaat maken moet je wel veel tijd hebben. In deze taart zitten veel verschillende onderdelen die je moet maken. Het is een uitdaging dus. Gelukkig vonden ze de taart op de auditie erg lekker en er mooi eruit zien. Als je deze taart aansnijd zie je aan de binnenkant heel mooi de lagen biscuit en frambozenbavarois. Dit ziet er erg mooi uit als je een stukje van deze taart serveert. Veel plezier met het maken!
Instructie
Hoe maak je het:
-
Je start met het maken van de frambozenbavarois.
-
Week de gelatine in koud water.
-
Doe de frambozen met het citroensap in de pan en breng al roerend aan de kook. Laat een paar min. doorkoken.
-
Wrijf de frambozen door de zeef en vang het sap op.
-
Roer de gelatine door de frambozenpuree en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
-
Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel door de frambozenpuree.
-
Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
-
Maak ondertussen de soezen.
-
Verwarm de oven voor op 210 graden.
-
Doe de melk, water, boter en zout in een pan. Smelt de boter voor het mengsel kookt.
-
Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe en roer goed door.
-
Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
-
Doe het deeg in een kom en roer even los. Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
-
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
-
Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit het deeg in hoopjes op de bakplaat. (zorg voor genoeg tussenruimte)
-
Bak in ongeveer 25-35 min. gaar.
-
Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
-
Maak nu de biscuit.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Smelt de boter in een pan.
-
Klop de eieren met suiker luchtig.
-
Zeef de bloem in 2 gedeeltes boven de eieren en spatel rustig door.
-
Spatel de boter door het mengsel.
-
Strijk het beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier.
-
Bak 6-10 min. tot de biscuit mooi bruin is en laat afkoelen op een rooster.
-
Snij de biscuit in repen van 6 cm hoog.
-
Strijk de frambozenbavarois over de repen biscuit.
-
Rol de repen biscuit op. (je krijgt zo een soort boomring)
-
Zet de biscuit op een bord en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
-
Je gaat nu de witte chocolade botercrème maken.
-
Zeef de bloem en doe dit samen met de melk in een steelpannetje. Klop met een garde tot er geen klontjes meer in zitten.
-
Blijf roeren en breng rustig aan de kook.
-
Zet het vuur lager zodra het mengsel kookt.
-
Het mengsel wordt langzaam dikker. Dit duurt ongeveer 5 min. ( controleer dit door een houten prikker in het mengsel te steken, als deze blijft staan is het mengsel goed)
-
Doe het mengsel eventueel door de zeef.
-
Doe het mengsel in een kom en dek af met plasticfolie, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Als het mengsel is afgekoeld klop je in een kom de boter met poedersuiker luchtig. Voeg de vanille extract toe en blijf mixen tot alles goed is opgenomen.
-
Smelt ondertussen 2/3 van de chocolade au bain marie.
-
Wanneer de chocolade gesmolten is haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocola toe. Roer goed door tot alle chocola is gesmolten.
-
De chocola moet afkoelen. ( test dit door een beetje chocola op je lip te doen, dit moet koel aanvoelen)
-
Voeg het bloemmengsel en het botermengsel samen en klop 5 min. goed door.
-
Voeg de witte chocolade (nog vloeibaar) in delen toe. Klop goed door tot alles is opgenomen.
-
Doe de botercrème in een spuitzak.
-
Haal de taart uit de koelkast.
-
Spuit botercrème op de taart en smeer glad af met een paletmes.
-
Spuit doppen botercrème op de zijkant van de taart. (2 boven elkaar)
-
Strijk met behulp van een theelepel de helft van de doppen naar de zijkant. (je krijgt dan het effect van de foto)
-
Spuit kleine doppen botercrème op de bovenkant van de taart.
-
Vul de soezen nu met slagroom:
-
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak.
-
Snij met een mesje een sneetje in de onderkant van de soes.
-
Vul de soes met slagroom.
-
Zet de soezen op de bovenkant van de taart.
-
Verdeel de verse frambozen over de bovenkant van de taart.
-
Rasp met behulp van een dunschiller witte chocolade sliertjes en leg op de taart.
-
Bestrooi de taart met poedersuiker.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil