Ingrediënten
Voor de meringue:
- 3 eiwitten
- Snufje zout
- 165 gr. suiker
- 1 el maizena
- 1 tl witte wijnazijn
Voor de vulling:
- 250 gr. mascarpone
- 200 ml slagroom
- 3-4 el frambozenjam
- 100 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- Verse frambozen

Deze taart is zo lekker! De taart bestaat uit 2 lagen bros schuim. De vulling is van mascarpone en slagroom gemaakt. Verder gebruikte ik frambozenjam en verse frambozen om de taart af te maken. Ik heb deze taart met een verjaardag gemaakt en iedereen was enthousiast over de taart. Ik heb de taart vlak voor serveren met poedersuiker bestrooid. Een beetje honing over de frambozen druppelen is ook erg lekker. Eet deze taart het liefst op de dag dat je hem vult want dan zijn de schuimlagen nog het lekkerst. Je haalt 10 taartpunten uit deze taart.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Teken 2 cirkels van 20 cm doorsnee op bakpapier.
- Draai het bakpapier om en leg op de bakplaat.
- Klop de eieren met het snufje zout op.
- Voeg geleidelijk de suiker toe en mix daarna op de hoogste stand 4 min. tot een glanzend schuim.
- Voeg de maizena en wijnazijn toe en mix nog 1-2 min.
- Doe het schuim in een spuitzak en knip een flinke punt van de spuitzak af.
- Spuit het schuim in cirkels op het bakpapier.
- Bak de meringue 35-40 min. in de oven.
- Zet de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
- Klop de mascarpone los.
- Voeg de slagroom toe en mix door elkaar tot een stijve massa.
- Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak zonder spuitmondje.
- Leg 1 plak meringue op een bord met de platte kant naar beneden.
- Spuit ⅔ deel van het mascarpone mengsel op de meringue. Maak aan de rand een wat hoger randje.
- Verdeel 3-4 el frambozenjam over de mascarpone vulling.
- Leg de andere meringue plak met de platte kant naar boven op het mascarpone vulling en duw voorzichtig een beetje aan.
- Verdeel de overige vulling over de bovenkant van de taart.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Spuit toeven slagroom op de taart.
- Verdeel de verse frambozen over de taart.
- Bewaar de taart in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil