Frambozencurd

Ik vind frambozen heerlijk om te eten. Ik heb in mijn tuin ook 2 frambozenstruiken staan. Er hangen nu nog geen rijpe frambozen aan maar dat komt wel. Gelukkig hebben ze in de winkel al wel frambozen. Voor dit recept gebruik ik overigens diepvries frambozen. Deze frambozencurd is heerlijk om bij ijs en kwark te eten. Ik heb deze frambozencurd ook gebruik in baksels maar daar later meer over. Je kan de frambozencurd een paar weken in de koelkast bewaren. Dit recept heb ik van de site volgdekruimels.nl

Instructie

Hoe maak je het:

  • Prak de frambozen tot een papje en duw door de zeef zodat alle pitjes eruit zijn.

  • Doe het frambozensap samen met de eidooiers, citroensap, suiker en vanille extract in een steelpan.

  • Verwarm op middelhoog vuur en blijf de hele tijd goed roeren!! Laat het mengsel doorkoken tot het de dikte van yoghurt heeft.

  • Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Blijf net zo lang roeren tot alle boter is gesmolten.

  • Giet de frambozencurd in een schaal en dek af met plasticfolie. Laat helemaal afkoelen.

  • Bewaar de frambozencurd in een afgesloten pot in de koelkast.

 

Groetjes, Wil