Frambozenbroodjes

In de tuin staan verschillende frambozen struiken die heerlijke vruchten geven. Ik heb vroege en late soorten zodat ik bijna de hele zomer heerlijke verse frambozen uit de tuin heb. Heerlijke frambozen om zo te eten of in baksels te gebruiken. Ik maak ook graag jam van de frambozen. Ik heb deze heerlijke frambozenjam gebruikt voor deze broodjes. Met roze glazuur en een verse framboos op de bovenkant zijn deze broodjes niet alleen heerlijk maar ook nog eens super mooi geworden. Met dit recept maak je 10-12 broodjes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Meng in een kom van de mixer de bloem, suiker en het zout door elkaar.
  • Voeg het gist, melk en de 2 eieren toe.
  • Mix het in 10 min. tot een deeg waar je een vliesje van kunt trekken.
  • Voeg de boter toe en mix tot alle boter is opgenomen in het deeg en je kom schoon is.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 min. rusten.

 

  • Bestrooi je werkblad ligt met bloem.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek met een dikte van 2-3 mm.
  • Bestrijk het deeg met de frambozenjam. Laat aan de korte kant een rand van 3-4 cm vrij van jam.
  • Rol het deeg op.
  • Snij stukken van 4-5 cm breedte van het deeg en leg op een bakplaat die met bakpapier is bekleed. 
  • Dek de broodjes af met plasticfolie en laat op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Bestrijk de broodjes met ei.
  • Bak de broodjes in 12-14 min. gaar en bruin. 
  • Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. 

 

  • Meng de poedersuiker met het frambozensap tot een glazuur. (Voeg eventueel nog wat water toe)
  • Schenk het glazuur in een spuitzak en verdeel over de broodjes.
  • Leg op elk broodje een verse framboos. 
  • Bewaar de broodjes luchtdicht. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil