Frambozenbavarois

Dit is een heerlijk fris toetje met frambozen. In de winter goed te maken met diepvries frambozen en in de zomer met verse frambozen. Ik gebruikte een vorm met halve bollen maar je kan natuurlijk ook een andere vorm gebruiken. Het toetje kan je prima vooraf maken en dat is weer makkelijk als je gasten krijgt.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de gelatine in koud water.

  • Doe de frambozen met het citroensap in de pan en breng al roerend aan de kook.

  • Wrijf de frambozen door de zeef en vang het sap op.

  • Roer de gelatine door de frambozenpuree en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.

  • Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel door de frambozenpuree.

  • Giet de frambozenpuree met behulp van een soep/sauslepel in de vorm.

  • Zet de vorm een nacht over in de vriezer.

 

  • Haal de frambozenbavarois uit de vriezer en duw de bavarois voorzichtig uit de vorm.

  • Laat de frambozenbavarois ontdooien op kamertemperatuur.

  • Doe de frambozen voor de saus samen met het citroensap in een pan en breng al roerend aan de kook.

  • Laat een paar minuten doorkoken.

  • Giet het mengsel in een zeef en roer tot alleen de pitjes over zijn.

  • Laat de frambozensaus afkoelen in de koelkast.

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.

  • Doe een gekarteld spuitmondje in een spuitzak en schep de slagroom in de spuitzak.

  • Bewaar de slagroom in de koelkast tot gebruik.

 

  • Zet de frambozenbavarois op een bordje.

  • Giet er een beetje frambozensaus over.

  • Spuit een toef slagroom op de saus.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil