Ingrediënten
-
4 plakjes bladerdeeg
-
250 gr. magere kwark
-
200 ml slagroom
-
1 vanillesuiker
-
1 citroen
-
2 blaadjes gelatine
-
Frambozencurd (kijk voor het recept onderaan de pagina)
-
Verse frambozen
-
Witte chocola
-
200 gr. poedersuiker
-
3 el water

Frambozen een kwark-slagroom mengsel, frambozencurd, witte chocola en dan nog een krokant laagje bladerdeeg. Daar bestaat deze tompouce uit. Het is een heerlijke combinatie van verschillende smaken die goed bij elkaar passen. Heb je ondertussen ook zo'n zin gekregen in een heerlijke tompouce? Veel plezier met het maken van deze heerlijke frambozen-tompouce en daarna met het opeten!
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
-
Snij de plakjes bladerdeeg door midden en prik er wat gaatjes in.

-
Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 20 min. in de oven.
-
Laat de plakjes bladerdeeg volledig afkoelen.
-
Laat de gelatine zacht worden in koud water.
-
Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
-
Rasp de schil van de citroen. Spatel de rasp door de kwark.
-
Haal de gelatine uit het water maar knijp niet uit. Los de gelatine met aanhangend water op in een pan.
-
Haal de pan van het vuur en schep een paar lepels van de kwark door de gelatine en roer goed door.
-
Roer de gelatine door de kwark.
-
Spatel de slagroom door de kwark en doe het mengsel in een spuitzak. Leg minimaal een half uur in de koelkast.
-
Doe de poedersuiker met het water in een pan en verwarm het kort tot je een egaal glazuur hebt.
-
Doop 4 plakjes bladerdeeg in de glazuur. Leg de bladerdeeg plakjes op een rooster en laat de glazuur stevig worden.
-
Spuit een laagje van het kwark-slagroom mengsel op de overige 4 bladerdeegplakjes.
-
Doe de frambozencurd in een spuitzak en spuit een beetje frambozencurd in het midden op het kwark-slagroom mengsel.

-
Spuit een laagje van het kwark-slagroom mengsel op de frambozencurd.

-
Leg de plakjes bladerdeeg met de glazuur kant naar boven op het kwark-slagroom mengsel.
-
Spuit een streepje frambozencurd op de bovenkant van de tompouce. Zet er een paar verse frambozen naast en een paar blaadjes munt.
-
Schaaf met een dunschiller wat chocoladeschaafsel en strooi dat op de bovenkant van de tompouce.

Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil