Ingrediënten
- 200 ml water
- 80 gr. suiker
- 500 gr. frambozen
Weet je dat je zelf heel gemakkelijk sorbetijs kan maken. Je kan sorbetijs in een ijsmachine maken maar ook zonder ijsmachine. Als je het ijs zonder ijsmachine maakt is het iets meer werk maar het resultaat is een heerlijke bak met ijs. Je hebt niet veel ingrediënten nodig om sorbetijs te maken. Sorbetijs bestaat uit suiker, water en fruitpuree. Kortom, een leuk recept om eens uit te proberen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Schenk het water in een pan en voeg de suiker toe.
- Breng al roerend aan de kook en laat het water 2-3 min. doorkoken.
- Schenk het water in een schaal of kom en laat afkoelen.
- Pureer de frambozen en druk ze door een zeef zodat de pitjes achterblijven.
- Meng het suikerwater en de frambozenpuree door elkaar.
- Als je een ijsmachine hebt kun je het frambozen mengsel nu in de machine doen en tot ijs laten draaien,
- Heb je geen ijsmachine dan doe je het frambozen mengsel in een ruime bak.
- Dek de bak af met plasticfolie en zet in de vriezer.
- Roer het mengsel na 30 min. goed door met een vork.
- Herhaal de stap hierboven nog 3x. De laatste keer roer je het mengsel niet met een vork door maar puree je het ijs met een staafmixer.
- Laat het ijs daarna nog een aantal uur in de vriezer staan zodat het goed kan bevriezen.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil