Frambozen-rozen tartelettes met pistachenootjes en schuim

Ik heb al een tijdje een flesje rozenwater in mijn kast staan. Hoog tijd dus om daarmee aan de slag te gaan. Het rozenwater combineert erg goed met frambozen vandaar dat ik voor deze combinatie heb gekozen voor de vulling van de tartelettes. Deze taartjes zijn een echte aanrader want ze zijn erg lekker! Als je rozenwater gebruikt houd er dan rekening mee dat je niet teveel gebruikt want het kan heel snel overheersend zijn. Het recept is voor 8 taartjes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je start met het maken van het deeg voor de tartelettes:

  • Doe bloem, poedersuiker, amandelmeel, boter en zout in de kom van de keukenmachine. 

  • Druk een paar keer op de knop zodat het mengsel fijne kruimels heeft.

  • Klop het ei los en voeg de helft toe aan het mengsel in de keukenmachine.

  • Kneed alles door elkaar tot het een bal vormt. 

  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg ongeveer 1 uur in de koelkast.

 

  • Maak ondertussen de frambozen-rozen vulling:

  • Pureer de frambozen.

  • Giet de frambozenpuree in een zeef. Duw met de bolle kant van een lepel de puree door de zeef.

  • Roer het rozenwater door de frambozenpuree en schep in een pan.

  • Voeg de suiker en citroensap toe aan de pan.

  • Meng 80 ml koud water met het aardappelzetmeel en voeg toe aan de pan.

  • Zet de pan op laag vuur en verwarm al roerend de inhoud van de pan in 2-3 min. 

  • Als de frambozenpuree begint te binden voeg je de eidooiers 1 voor 1 toe. Blijf goed roeren!

  • Voeg de boter toe en blijf roeren tot de boter is gesmolten.

  • Giet het frambozen-rozen mengsel in een schaal en dek af met plasticfolie.

  • Laat volledig afkoelen.

 

  • Ga nu verder met de tartelettes:

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.

  • Kneed het deeg kort door en verdeel in 8 gelijke stukken.

  • Vet de gekartelde vormpjes in en duw het deeg in het vormpje.

  • Zorg dat het deeg mooi verdeeld is in het vormpje.

  • Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.

  • Bak de taartbodempjes in het midden van de oven in 10-15 min. gaar en bruin.

  • Haal de bodempjes uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de eiwitten in een schone kom op hoge snelheid stijf.

  • Voeg geleidelijk de suiker toe en mix tot het schuim stijf is.

  • Doe het schuim in een spuitzak met een kartel spuitmondje.

  • Schep de frambozen-rozen vulling in een spuitzak.

  • Spuit de frambozen-rozen vulling in de tartelettes.

  • Spuit op elke tartelettes 5-6 toefjes schuim.

  • Brand met een gasbrander het schuim bruin.

  • Hak de pistachenootjes fijn en strooi over de taartjes.

  • Decoreer met een paar rozenblaadjes. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil