Ingrediënten
Voor de mango bavarois:
- 2 ½ blaadje gelatine
- 150 gr. mango
- 75 gr. kwark
- 75 gr. slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de frambozen bavarois:
- 2 ½ blaadje gelatine
- 170 gr. frambozen
- 75 gr. kwark
- 75 gr slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Verder nodig:
- 4 stukjes mango
- (verse) frambozen/ gevriesdroogde frambozen
- Eventueel slagroom
Bavarois vind ik zo lekker om te eten. Als smaakmakers heb ik mango en frambozen gebruikt. Dit fruit geeft ook gelijk een hele mooie kleur aan de bavarois. Het zijn heerlijke zomerse kleuren. De bavarois smaakt overigens het hele jaar door lekker. Je kan de bavarois met vers fruit maken maar ook prima met diepvriesfruit. Als je diepvriesfruit gebruikt, moet je het wel eerst laten ontdooien. Het recept is voor 4 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Week de gelatine in koud water.
- Pureer de mango en schep de mango in een kom.
- Voeg de kwark toe aan de mango en meng door elkaar.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en spatel de slagroom door het mango mengsel.
- Smelt de gelatine in een pan en voeg toe aan het mango mengsel en spatel goed door elkaar.
- Schep het mango mengsel in een spuitzak en laat even liggen tot verder gebruik.
- Week de overige gelatine.
- Pureer de frambozen en druk ze door een zeef (boven een schaal) zodat je alleen het sap hebt.
- Voeg de kwark toe aan de frambozen en spatel door elkaar.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en spatel door het frambozenmengsel.
- Smelt de gelatine in een pan en meng door het frambozen mengsel.
- Schep de frambozen bavarois in een spuitzak.
- Knip van beide spuitzakken de punt af en spuit tegelijk in een glas/schaaltje.
- Laat de bavarois 3-4 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer de bavarois met een blokje mango en frambozen. Voeg eventueel nog wat slagroom toe.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil