Frambozen kwarktaart

Een heerlijke frisse taart met de smaak van frambozen. Ik verwerk graag frambozen in mijn gerechten. In de zomer eet ik de frambozen vers uit de tuin. In de winter heb ik altijd frambozen in de vriezer liggen. Voor deze kwarktaart heb ik dus diepvries frambozen gebruikt. Ik laat de frambozen eerst ontdooien voor ik ze verder verwerk. Ik heb voor deze taart een springvorm gebruikt van 18 cm doorsnee. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Leg een aantal frambozen apart om de taart mee te decoreren. 
  • Bekleed een springvorm van 18 cm doorsnee met bakpapier.
  • Spray de rand in met bakspray.
  • Pureer de frambozen en druk ze door de zeef.
  • Vang het sap op in een kom.
  • Schep in een kleine spuitzak 2 el frambozen sap en zet apart. 
  • Leg de lange vingers op de bodem van de springvorm met de suikerkant naar boven. 
  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe de kwark en basterdsuiker in een kom en mix tot een egaal mengsel. 
  • Voeg 100 gr. frambozensap toe aan de kwark en meng door elkaar.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel door de kwark.
  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
  • Voeg de gelatine toe aan de kwark en meng goed door elkaar.
  • Giet het kwarkmengsel in de springvorm.
  • Maak met de frambozensap in de kleine spuitzak erbij.
  • Maak met het sap stippen op de taart. 
  • Ga met een satéprikker door de stippen zodat er hartjes ontstaan. 
  • Dek de springvorm af met plasticfolie en laat de taart 5-6 uur opstijven in de koelkast.

 

  • Klop de slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Spuit toeven slagroom op de taart.
  • Decoreer met de achtergehouden frambozen en sprikles. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil