Frambozen eclairs

Eclairs zijn langwerpige soezen. Als je eclairs wil maken moet je dus eerst soezendeeg maken. Dat deeg spuit je in lange streepjes/banen op een bakpapier. Je krijgt zo dus langwerpige soezen oftewel eclairs. Ik heb de eclairs gevuld met verse frambozen en frambozen slagroom. Om ze nog extra mooi te maken heb ik er glazuur over gedaan. De eclairs smaakten heerlijk en waren dan ook zo op.

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 
  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 
  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Spuit het deeg in banen van 8 cm lang. 
  • Bak de eclairs in ongeveer 25-35 min. gaar. 
  • Haal de eclairs uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de slagroom met de frambozenjam, klop-fix en vanillesuiker stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Snij de eclairs horizontaal doormidden.
  • Spuit een dun laagje frambozenslagroom in de eclairs.
  • Zet de verse frambozen op de frambozenslagroom.
  • Vul de eclairs verder met de frambozenslagroom.
  • Zet de bovenkant op de frambozenslagroom.
  • Doe de poedersuiker met de bessensap en het water in een schaaltje en roer door elkaar tot je een lopend glazuur hebt.
  • Doe de glazuur in een spuitzak en spuit een streepje glazuur op de bovenkant van de eclair.
  • Bewaar de eclairs in de koelkast.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil