Frambozen-citroen muffins

Muffins maak ik geregeld. Het leuke aan muffins is dat je ze elke keer weer een andere smaak kan geven. Deze muffins hebben de smaak van frambozen en citroen. Frambozen en citroen zijn een heerlijke combinatie die ik vaker gebruik. Het laagje kruimels op de muffin maakt ze extra lekker. Ik gebruikte voor dit recept diepvries frambozen. Ik heb de frambozen eerst laten ontdooien. Met dit recept maak je 7-8 heerlijke muffins.   

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder is een kom. 
  • Meng in een andere kom het ei, zonnebloemolie en melk door elkaar.
  • Voeg het ei mengsel toe aan de kom met de bloem en meng door elkaar.
  • Rasp de gele schil van de citroen en meng door het beslag.
  • Voeg de frambozen toe aan het beslag en spatel door elkaar. (Meng niet te veel want de frambozen vallen dan helemaal uit elkaar.)
  • Vet een muffinvorm in of gebruik cupcakevormpjes.
  • Schep met behulp van een ijslepel het beslag in de vormpjes. Vul de vormpjes voor ⅔ deel.
  • Maak nu de topping:
  • Meng in een kom de suiker, bloem en boter met je handen tot kruimels.
  • Verdeel de kruimels over de muffins. 
  • Bak de muffins in 20-22 min. gaar en bruin.
  • Laat de muffins afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de muffins luchtdicht.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil