Frambozen-citroen geboortetaart

Op 8 juni zijn wij trotse ouders geboren van een prachtige dochter en zusje. Bij een geboorte hoort natuurlijk taart. Ik heb een frambozen-citroentaart gemaakt. De vulling bestaat uit frambozenjam en citroenbavarois. Ik heb de taart  afgewerkt met citroen botercrème, roze drip, slagroom en muisjes. Deze taart kun je natuurlijk ook prima anders decoreren zodat het geen geboortetaart is. De taart smaakt heerlijk fris en heeft een zuurtje van de citroen. Je kan met 10-12 personen eten van de taart.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Week de gelatine in koud water.
  • Was 1 citroen en dep droog. 
  • Rasp de schil van de citroen en doe de schil in een pan. 
  • Pers de citroenen uit tot je 160 ml sap hebt.
  • Doe het citroensap en de suiker in de pan bij de citroenschil.
  • Verwarm het geheel tot de suiker is opgelost. Roer af en toe in de pan.
  • Knijp het water uit de gelatine en los de gelatine op in de pan met citroensap. 
  • Giet het citroensap in een schaal en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur. 
  • Klop ondertussen de slagroom lobbig. 
  • Spatel de slagroom door de citroensap.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat de bavarois 4-5 uur opstijven in de koelkast. 

 

  • Maak nu de biscuit.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de eieren, suiker en het zout in een kom van de mixer.
  • Mix het geheel in 8-10 min. luchtig,
  • Zeef de bloem en maïzena boven het eimengsel en spatel rustig door elkaar.
  • Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en bekleed met bakpapier. 
  • Giet het beslag in de springvorm en bak de biscuit in 30 min. gaar. (controleer met een sateprikker of de biscuit gaar is)
  • Haal de biscuit uit de springvorm en laat volledig afkoelen op een rooster. 

 

  • Snij de biscuit 2x horizontaal doormidden. 
  • Bestrijk de onderste laag en de middelste laag met frambozenjam.
  • Doe de citroenbavarois in een spuitzak en verdeel over de jam. 
  • Stapel de biscuit lagen op elkaar.
  • Duw de lagen een beetje aan zodat ze stevig op elkaar zitten. 
  • Ga nu de botercreme maken.
  • Doe de boter met de basterdsuiker in een kom.
  • Klop de boter en suiker tot een bleekgele massa.
  • Was de citroen en dep droog. 
  • Rasp de schil van de citroen. 
  • Voeg de banketbakkersroom en citroenschil toe.
  • Mix 15 min. tot je een luchtige botercrème hebt.
  • Schep de botercrème in een spuitzak.
  • Spuit een laagje botercrème op de bovenkant en zijkant van de taart.
  • Smeer de botercrème uit zodat je een vlakke en strakke taart krijgt.
  • Zet de taart een nacht over in de koelkast. (je kan hem ook een uurtje in de vriezer zetten)

 

  • Verwarm de roze drip zoals staat aangegeven op de verpakking. 
  • Verdeel de drip over de rand van de taart.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met kartel spuitmondje. 
  • Spuit de slagroom langs de rand van de taart.
  • Strooi in het midden van de taart de muisjes. 
  • Bewaar de taart in de koelkast maar haal hem 2 uur voor serveren uit de koelkast zodat de botercrème op kamertemperatuur kan komen. 
geboortetaart

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil