Frambozen boltaart

Een tijdje geleden heb ik een nieuwe bakvorm gekocht namelijk een halfronde bakvorm. Mijn halfronde bakvorm is 24 cm in doorsnee. Met deze bakvorm kun je mooie boltaartjes maken. Ik had nog frambozen in de vriezer en die heb ik gebruikt voor dit recept. Ik ben erg blij met het resultaat van deze taart want hij ziet er mooi uit en is erg lekker. De taart is voor 10-12 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Smelt de boter in een pan.

  • Klop de eieren met suiker luchtig in 5-8 min. 

  • Zeef de bloem in 2 gedeeltes boven de eieren en spatel rustig door elkaar

  • Spatel de boter door het mengsel. 

  • Giet het beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  • Strijk het beslag vlak. 

  • Bak de biscuit 6-10 min. tot de biscuit mooi bruin is.

  • Leg ondertussen een schone theedoek op je werkblad.

  • Bestrooi de theedoek licht met poedersuiker zodat de theedoek helemaal bedekt is.

  • Haal de biscuit uit de oven.

  • Stort de biscuit op de theedoek en verwijder het bakpapier.

  • Rol de biscuit op in de theedoek. 

  • Laat de biscuit in de theedoek afkoelen.

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf. 

  • Rol de theedoek met de biscuit open.

  • Verdeel de de jam over de biscuit. Smeer op de onderste 2 cm van de lange kant geen jam.

  • Strijk de slagroom over de jam.

  • Rol de biscuit op.

  • Snij de biscuit in plakken van 1 cm breed. 

  • Bekleed de bolvorm met plasticfolie. (Zorg dat het plasticfolie een eindje buiten de randen komt.)

  • Bekleed de vorm de de plakken opgerold biscuit.

frambozen boltaart
  • Zet de vorm even weg want je gaat nu eerst de vulling maken.

  • Week de gelatine in koud water.

  • Klop in een kom de kwark en basterdsuiker door elkaar.

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. 

  • Spatel de slagroom door het kwarkmengsel. 

  • Pureer de frambozen.

  • Giet de frambozen door een zeef.

  • Meng de frambozenpuree door het kwarkmengsel.

  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pan.

  • Meng de gelatine door het kwarkmengsel. 

  • Giet het kwarkmengsel in de vorm.

  • Maak een bodem van plakken opgerolde biscuit.

  • Dek de vorm af met het plasticfolie dat over de rand hangt.

  • Laat de taart 5-6 uur opstijven in de koelkast. 

  • Verwijder het plasticfolie van de onderkant van de taart.

  • Stort de taart op een bord of taartstandaard.

frambozen boltaart

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil