Frambozen blondies

Frambozen en witte chocolade vind ik altijd een goed idee. Het is een heerlijke combinatie die goed bij een blondie past. Een blondie is familie van een brownie. Bij een brownie gebruik je pure chocolade en bij de blondie witte chocolade. Nu eet ik toch al graag chocolade dus een baksel met chocolade gaat er altijd wel in. Ook hier thuis kunnen ze de frambozen blondies erg waarderen. Uit dit recept haal je 8-10 punten.  

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Smelt de boter en 100 gr. witte chocolade au-bain-marie.
  • Laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je het verder gebruikt. 
  • Meng de eieren, witte basterdsuiker en het zout door elkaar.
  • Meng de bloem en bakpoeder door elkaar.
  • Meng de bloem door het eimengsel.
  • Hak de andere 100 gr. chocolade grof en spatel de gehakte chocolade door het beslag. 
  • Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
  • Schep het beslag in de vorm.
  • Verdeel de frambozen over het beslag.
  • Bak de blondie in 45-50 min. gaar.
  • Haal de blondie uit de oven en uit de vorm.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Snij de blondie in stukken en bewaar luchtdicht.  

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil