Focaccia met zongedroogde tomaten

Een tijdje geleden heb ik een focaccia gemaakt en dat was zo goed bevallen dat ik er nu weer 1 heb gemaakt. Deze keer heb ik er zongedroogde tomaten aan toegevoegd. Wij vonden het erg lekker en ik ga dit recept dus zeker vaker maken. De focaccia is erg lekker bij bijvoorbeeld soep met eventueel hartig beleg.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe de tarwebloem, gist, zout, water en 50 ml olijfolie in een kom.
  • Mix 10-15 min. tot een samenhangend deeg. 
  • Vet een kom in met olijfolie en leg het deeg in de kom. 
  • Dek de kom af met plasticfolie.
  • Laat het deeg 1½-2 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.

 

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Stort het deeg op de bakplaat en duw het plat.
  • Bestrijk het deeg met olijfolie.
  • Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat het deeg 20 min. rijzen.

 

  • Snij de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Strooi grof zeezout en de zongedroogde tomaten over de focaccia en laat het brood nog 20 min. rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden.

 

  • Bak het brood in 20-25 min. gaar en bruin.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil