Ingrediënten
- 500 gr. tarwebloem
- 1 zakje gist
- 8 gr zout
- Rozemarijn
- 390 ml water
- 30 ml olijfolie
- Olijven
- Zongedroogde tomaten
- Grof zeezout
Een focaccia is een plat brood dat uit Italië komt. Ik heb aan deze focaccia heerlijke smaken van rozemarijn, zongedroogde tomaten en olijven toegevoegd. Deze heerlijke smaken passen goed bij elkaar en al met al heb je dan een heerlijk brood op tafel staan om van te eten. Ik serveer deze focaccia graag bij soep of in stukjes op een borrelplank. Het recept is voor 1 focaccia. Ik heb bewust geen hoeveelheden bij de rozemarijn, tomaten en olijven gezet. Probeer uit hoeveel jij lekker vind. Veel bakplezier!
Instructie
Hoe maak je het:
- Doe de tarwebloem, gist, zout, rozemarijn en water in een kom.
- Mix 10 min. tot een samenhangend deeg dat van de kom los komt.
- Voeg de olijfolie toe en kneed door het deeg tot je een vliesje van het deeg kunt trekken.
- Vet een kom in met olijfolie en leg het deeg in de kom.
- Dek de kom af met plasticfolie.
- Laat het deeg 1-1½ uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vet je werkblad in met olijfolie.
- Stort het deeg op je werkblad en bol het deeg op tot er spanning op het deeg staat.
- Leg de deegbol op de bakplaat.
- Bestrijk het deeg met olijfolie.
- Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat het deeg 40-45 min. rijzen/rusten tot de spanning van het deeg is.
- Snij ondertussen de olijven en de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden.
- Druk het deeg met je vingertoppen plat.
- Verdeel de olijven en zongedroogde tomaten over de focaccia.
- Strooi zeezout en rozemarijn naar smaak over de focaccia.
- Bak het brood 25-30 min. of tot het gaar is.
- Laat het brood afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil