Focaccia

Een focaccia is een Italiaans plat brood. Het is erg lekker met allerlei soorten beleg. Het is best een groot brood en je kan er dan ook wel met 4 personen van eten. Als je de focaccia gaat maken moet je rekening houden dat het een erg nat deeg is. Om te voorkomen dat het deeg aan je handen plakt, kan je je handen licht insmeren met olie. Ik heb grof zeezout over de focaccia gestrooid voor extra smaak.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe de tarwebloem, gist, zout, water en 50 ml olijfolie in een kom.
  • Mix 10-15 min. tot een samenhangend deeg. 
  • Vet een kom in met olijfolie en leg het deeg in de kom. 
  • Dek de kom af met plasticfolie.
  • Laat het deeg 1½-2 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.

 

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Stort het deeg op de bakplaat en duw het plat.
  • Bestrijk het deeg met olijfolie.
  • Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat het deeg 20 min. rijzen.

 

  • Strooi grof zeezout over de focaccia en laat het brood nog 20 min. rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden.

 

  • Bak het brood in 20-25 min. gaar en bruin.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil