Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 gr. bloem
- 2 gr. gedroogde gist
- 5 gr. zout
- 140 ml lauwwarm water
- 1,5 el olijfolie
Voor de topping:
- Crème fraiche
- 2 rode uien
- 1 zalmmoot (zonder vel)
- 8 gamba´s
- ½ courgette
- Kappertjes

Flammkuchen vind ik heerlijk om te maken. Je moet er wel even tijd voor hebben want het deeg moet 2 uur rijzen. Als ik dus flammkuchen maak is het in het weekend als ik de tijd ervoor heb. Ik heb deze flammkuchen een heerlijke topping gegeven met zalm en gamba´s. Na het bakken van de flammkuchen strooi ik royaal rucola over de flammkuchen. Al met al een heerlijk recept. Dit recept is voor 1 flammkuchen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Meng bloem, gist en zout in een kom van de mixer.
- Voeg het water en de olijfolie toe en mix 10 min.
- Bestrijk een kom met olijfolie en leg de deegbal in de kom.
- Dek de kom af met plasticfolie en zet op een warme plaats.
- Laat het deeg 2 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Bestrijk je werkblad met een beetje olijfolie.
- Rol het deeg uit op je werkblad tot een dikte van 2-3 mm.
- Leg het deeg op een bakpapier.
- Bestrijk het deeg met crème fraiche.
- Pel de uien en snijd in partjes.
- Snij de zalm in plakjes.
- Snij de courgette in stukjes.
- Verdeel de uien, zalm, gamba´s en courgette over de flammkuchen.
- Voeg naar smaak kappertjes toe aan de flammkuchen.
- Bak de flammkuchen in 15-18 min. gaar.
- Serveer direct met eventueel een partje citroen.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil