Flammkuchen met zalm en gamba´s

Flammkuchen vind ik heerlijk om te maken. Je moet er wel even tijd voor hebben want het deeg moet 2 uur rijzen. Als ik dus flammkuchen maak is het in het weekend als ik de tijd ervoor heb. Ik heb deze flammkuchen een heerlijke topping gegeven met zalm en gamba´s. Na het bakken van de flammkuchen strooi ik royaal rucola over de flammkuchen. Al met al een heerlijk recept. Dit recept is voor 1 flammkuchen.

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Meng bloem, gist en zout in een kom van de mixer.
  • Voeg het water en de olijfolie toe en mix 10 min. 
  • Bestrijk een kom met olijfolie en leg de deegbal in de kom.
  • Dek de kom af met plasticfolie en zet op een warme plaats.
  • Laat het deeg 2 uur rijzen.

 

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Bestrijk je werkblad met een beetje olijfolie.
  • Rol het deeg uit op je werkblad tot een dikte van 2-3 mm. 
  • Leg het deeg op een bakpapier.
  • Bestrijk het deeg met crème fraiche.
  • Pel de uien en snijd in partjes.
  • Snij de zalm in plakjes.
  • Snij de courgette in stukjes.
  • Verdeel de uien, zalm, gamba´s en courgette over de flammkuchen.
  • Voeg naar smaak kappertjes toe aan de flammkuchen.
  • Bak de flammkuchen in 15-18 min. gaar. 
  • Serveer direct met eventueel een partje citroen. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil

 

Delen

Bekijk ook