Ingrediënten
Ingrediënten:
Voor het deeg:
-
500 gr. bloem
-
4 gr. gedroogde gist
-
10 gr. zout
-
280 ml lauwwarm water
-
3 el olijfolie
Voor op de flammkuchen:
-
250 gr. crème fraîche
-
300 gr. spekblokjes
-
4 uien
-
Peper

Een flammkuchen kan je tegenwoordig op veel plaatsen krijgen. Ik vind het erg lekker dus ik ging er zelf 1 maken. Deze flammkuchen viel zo goed in de smaak dat hij zeker vaker op het menu komt. Het recept komt van Rutger vd Broek. Je kan een flammkuchen met verschillende ingrediënten beleggen. Ik heb deze keer gekozen voor rode uien en spekjes. Het recept is goed voor 4 flammkuchen of 2 grotere. Voor dit recept gebruikte ik een pizzasteen. De pizzasteen zorgt ervoor dat de bodem extra knapperig word. Heb je geen pizzasteen dan doe je het zonder.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Doe bloem, gist, zout, water en olie in een kom en mix met de mixer minimaal 10 min. door elkaar.
-
Maak een bal van het deeg en leg in een ligt in geoliede kom.
-
Dek de kom af met plasticfolie en laat op een warme plaats 2 uur rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 250 graden. (Gebruik je een pizzasteen, leg deze dan nu in de oven zodat deze mee kan opwarmen)
-
Verdeel het deeg in 2 of 4 stukken.
-
Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg hier op uit. Het deeg moet ongeveer 2 tot 3 mm zijn.
-
Leg het deeg op een stuk bakpapier.
-
Smeer een dun laagje crème fraîche over het deeg.
-
Verdeel de spekblokjes over het deeg.
-
Snij de ui in halve ringen en verdeel over het deeg.
-
Strooi wat peper over het deeg.
-
Bak de flammkuchen 10 tot 15 min. tot deze knapperig is.

Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil