Fish and chips

Fish and chips heb ik wel eens gegeten in Noorwegen en Engeland. Ik vind het altijd erg lekker. Ik kwam dit recept van fish and chips tegen in het kookboek 'feest' van 24 kitchen. Ik ben het recept gelijk gaan uitproberen en het is zeer geslaagd. Je hebt een heerlijke maaltijd met fish and chips en een lekker saus.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • We starten met het maken van de saus.

  • Kook het in in 8 min. hard.

  • Pel het ei, haal de dooier eruit en duw de dooier door een zeef.

  • Snipper de uit heel fijn.

  • Snij de augurk zeer fijn.

  • Hak de peterselie en kappertjes fijn.

  • Pers de citroen uit.

  • Schep de mayonaise en yoghurt in een schaaltje en voeg de eidooier, ui, augurk, peterselie, kappertjes en citroensap toe.

  • Roer dit alles goed door elkaar.

  • Breng de saus op smaak met een snufje zout en peper.

  • Bewaar de saus afgedekt in de koelkast tot gebruik.

 

  • Verwarm de frituurolie op 180 graden.

  • Klop 200 gr. bloem, bier en ei tot een beslag.

  • Voeg wat zout en peper toe en roer nogmaals door.

  • Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier.

  • Schep 45 gr. bloem in een diep bord.

  • Wentel de kabeljauwfilet door de bloem.

  • Wentel de kabeljauwfilet vervolgens door het beslag.

  • Bak de vis in de frituurolie tot deze goud bruin ziet.

fish and chips

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil