Filodeeg gehakt hapjes

Ik heb meestal wel filodeeg in de diepvries liggen. Het is super dun deeg wat niet makkelijk zelf te maken is. Het deeg kan je super krokant bakken in de oven of in olie. Ik heb van filodeeg heerlijke hapjes gemaakt met een vulling van kipgehakt. Door het filodeeg met olie te bestrijken bakt het heel krokant in de oven. Ik serveerde deze heerlijke hapjes met een kwark chili dip. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Schenk een scheutje olie in een pan en laat warm worden.
  • Voeg het gehakt toe aan de pan. 
  • Snipper de ui fijn en voeg toe aan het gehakt.
  • Voeg de ras-el-hanout, peterselie en paprikapoeder toe aan het gehakt.
  • Bak het gehakt rul in de pan.
  • Laat het gehakt volledig afkoelen.

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Laat het filodeeg ontdooien.
  • Snijd het in repen van 10 cm breed.
  • Bestrijk het deeg met zonnebloemolie.
  • Leg 2 repen deeg op elkaar.
  • Schep met een theelepel wat gehakt vulling op het deeg.
filodeeg gehakt hapjes
  • Vouw de hoek van het deeg naar beneden.
filodeeg gehakt hapjes
  • Vouw het deeg naar beneden zodat je een driehoek krijgt.
filodeeg gehakt hapjes
  • Vouw het deeg verder in de vorm van een driehoek.
  • Leg het filodeeghapje op de bakplaat.
  • Bestrijk de bovenkant van de hapjes met een beetje olie.
  • Bestrooi de hapjes eventueel met nigellazaadjes.
  • Bak de hapjes in 15-17 min. bruin en krokant.
  • Maak ondertussen het dipsausje.
  • Meng de kwark en chilisaus door elkaar en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Haal de hapjes uit de oven en serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil