Feestelijke soezenkrans

Soezen vind ik altijd lekker om te eten. Als je zelf soezen maakt kan je ook nog variëren met de vulling. Je kan de vulling dus aanpassen naar eigen smaak. Ik heb deze keer gekozen voor chocolade, frambozen en blauwe bessen. De smaken vind ik erg goed bij elkaar passen en erg lekker. Deze soezenkrans ziet er feestelijk uit en smaakt heerlijk. Veel plezier met het maken van de soezenkrans!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je begint met het maken van de soezen.

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 

  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 

  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 

  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)

  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 

  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.

  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.

  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

  • Teken een cirkel van 24 cm doorsnee op het bakpapier.

  • Spuit 12 soezen verdeeld over de cirkel. 

  • Bak de soezen in ongeveer 25-30 min. gaar. 

  • Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Maak ondertussen de vulling voor de soezen.

  • Smelt de pure chocolade en laat deze een beetje afkoelen. 

  • Klop de poeder voor de banketbakkersroom met het water door elkaar.

  • Voeg de chocolade toe aan de banketbakkersroom en spatel rustig door elkaar.

  • Schep het mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.

  • Klop de slagroom met de klop-fix, vanillesuiker en de frambozenjam stijf.

  • Doe de frambozen-slagroom in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik. 

 

  • Snij de soezen horizontaal doormidden.

  • Vul 6 soezen met de chocolade banketbakkersroom en voeg per soes 3 blauwe bessen toe.

  • Vul 6 soezen met de frambozen-slagroom en voeg per soes 2 frambozen toe.

  • Zet de soezen om en om (chocoladesoes/frambozensoes enz.) op een mooi bord.

  • Smelt de witte chocolade en doe in een spuitzak.

  • Knip een klein puntje van de spuitzak en spuit streepjes chocolade over de soezen.

  • Verdeel de frambozen en blauwe bessen over het bord rondom de soezen.

  • Verdeel blaadjes munt over het bord met soezen.

  • Strooi poedersuiker over de soezen.

  • Bewaar de soezenkrans in de koelkast tot gebruik. 

soezen krans

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil