Eierkoeken

Eierkoeken zijn erg makkelijk te maken en ook nog eens erg lekker. Belangrijk bij het maken van eierkoeken is dat het beslag heel luchtig moet zijn. Je krijgt dit luchtige beslag door lang te mixen. De eierkoeken zijn erg lekker en ze waren zo op toen ik ze gemaakt had. Het recept komt uit het boek: feel good food. Uit dit recept haal je 6 eierkoeken. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Mix de eieren met de maple syrup in 10 min. tot een schuimige massa. ( het is belangrijk dat de massa goed luchtig is)

  • Was de citroen en rasp de schil eraf.

  • Voeg de citroenschil toe aan het beslag.

  • Spatel voorzichtig het amandelmeel, bakpoeder en zout door het beslag.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Verdeel 6 gelijke hoopjes beslag over de plaat.

eierkoeken
  • Bak de eierkoeken 10-12 min. tot ze mooi bruin zijn.

  • Laat de eierkoeken afkoelen.

  • Bestrooi met poedersuiker.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil