Egel soesjes

Vinden jullie deze egel soesjes net zo leuk als ik ze vindt? Met een beetje chocolade en hagelslag tover je een eenvoudig slagroomsoesje om tot een leuk egeltje. En de chocolade geeft het soesje ook nog eens een heerlijke smaak. Als vulling heb ik gewoon slagroom gebruikt. Heb je liever een andere vulling dan kan dat natuurlijk ook. Dit recept is ook erg leuk om met kinderen te maken. Veel plezier met het maken van deze leuke soesjes!

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 
  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 
  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Spuit soezendeeg op de bakplaat in cirkels van 2-3 cm doorsnee. Hou genoeg afstand want de soezen worden groter in de oven. 
  • Bak de soezen in ongeveer 25-30 min. gaar. 
  • Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak.
  • Snij met een scherp mesje een sneetje in de onderkant van de soes.
  • Vul de soezen met de slagroom.
  • Hak de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Doe de hagelslag in een schaaltje.
  • Dompel de soesjes voor het grootste gedeelte in de chocolade.
  • Dompel de soesjes met de chocoladekant in de hagelslag.
  • Zet de soesjes op een bord en laat de chocolade uitharden in de koelkast.

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil