Dutch baby met lemon curd en blauwe bessen

Een dutch baby is een combinatie van een pannenkoek, schuimomelet en een souffle. Het is heel luchtig en je bakt het in de oven. Heerlijk als ontbijt of lunch. Belangrijk is dat je de ovenschaal in de oven zet terwijl de oven aan het voorverwarmen is. Het beslag van een dutch baby moet in een gloeiend hete ovenschaal geschonken worden en daarin afgebakken worden. Ik serveerde de dutch baby met lemon curd, blauwe bessen en poedersuiker. Een heerlijke combinatie met de dutch baby. Pas wel op als je de dutch baby gaat eten want hij is gloeiend heet. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Zet een kleine ovenschaal in de oven terwijl je de oven laat voorverwarmen op 220 graden.
  • Mix de eieren met het vanille extract luchtig en schuimig.
  • Zeef de bloem boven het eimengsel.
  • Mix op lage snelheid de bloem en melk door het beslag. 
  • Haal de ovenschaal uit de oven en smelt de boter in de ovenschaal.
  • Schenk het beslag in de ovenschaal en bak de dutch baby in 14-16 min. gaar en bruin.
  • Bestrijk de dutch baby met lemon curd en strooi er blauwe bessen over. 
  • Bestrooi de dutch baby met poedersuiker en serveer direct. 


 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil