Cupcakes met gevriesdroogde aardbeien

Gevriesdroogde aardbeien geven een heerlijke smaak aan deze cupcakes. Je kan natuurlijk ook verse aardbeien gebruiken in je beslag maar door al het vocht in de verse aardbeien wordt je beslag er niet beter op. Met gevriesdroogde aardbeien heb je daar geen last van. Als topping een heerlijke toef slagroom en nog wat gevriesdroogde aardbeien. Dit recept is voor 12 cupcakes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. 
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze goed zijn opgenomen. 
  • Voeg het zout toe en mix kort door elkaar. 
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje boven de kom en mix goed door elkaar. 
  • Snijd de gevriesdroogde aardbeien in stukjes en spatel door het beslag. 
  • Verdeel het beslag in cupcakevormpjes en bak 20-25 min. in de oven. 
  • Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een satéprikker erin te prikken. Komt de satéprikker er uit zonder dat er deeg aan zit dan zijn de cupcakes goed. 
  • Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. 

 

  • Klop de slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Spuit een mooie toef slagroom op de cupcakes. 
  • Snij een paar gevriesdroogde aardbeien in stukjes en verdeel over de slagroom. 
  • Bewaar de cupcakes in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil