Crumpets

 Een aantal jaar geleden waren mijn man en ik op vakantie in Engeland. We zijn toen ook een paar dagen in Londen geweest. We hadden daar een fijne b&b waar je elke ochtend je ontbijt kon uitzoeken vanaf een menukaart. Op de menukaart stonden crumpets. Ik had nog nooit crumpets gegeten dus ik heb ze besteld. Ik vond de crumpets super lekker en besloot ze dan ook thuis eens te gaan maken. Al met al heeft dat dus een heel aantal jaar geduurd, maar ondertussen staan ze geregeld bij ons op het menu. Ook de kinderen zijn er dol op. Met dit recept maak je 10-12 crumpets. Ik serveer de crumpets graag met ahornsiroop of stroop. Crumpets bak je in bakringen van 5-8 cm doorsnee. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Meng de melk, water, gist en suiker door elkaar.
  • Laat het mengsel 10 min staan tot er kleine belletjes op het mengsel staan.
  • Meng de bloem lepel voor lepel met een garde door het beslag tot je een dik beslag hebt. 
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat 1-1½ uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld. 

 

  • Vet de bakringen in met bakspray.
  •  Schenk een klein scheutje olijfolie in een koekenpan.
  • Zet de bakringen in de pan en schep de ringen voor ⅔ vol met beslag.
  • Bak de crumpets op laag vuur tot ze droog zijn aan de bovenkant en er kleine luchtbelletjes ontstaan.
  • Haal de ring voorzichtig van de crumpets af. Zit de ring vast? Snij de ring dan met een mes voorzichtig los.
  • Draai de crumpets om en bak ze 1-2 min. aan de andere kant. 
  • Vet de ringen opnieuw in met bakspray en bak zo alle crumpets.
  • Serveer de crumpets met ahornsiroop of stroop.
crumpets

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil