Cruffins met kaneel en hazelnoten

 Een cruffin is een combinatie van een croissant en een muffin. Je gebruikt voor dit recept dan ook croissantdeeg. Je bakt de cruffins in een muffinvorm. Heb je geen muffinvorm dan kan je ook een cupcakevorm gebruiken. Ik heb op het croissantdeeg een laagje kaneelboter gesmeerd en daarover grof gehakte hazelnoten gestrooid. Na het bakken komt er vanille glazuur over de cruffins. Bewaar de cruffins goed luchtdicht in een trommel. Met dit recept maak je 6 cruffins.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Rol het croissantdeeg uit op een schoon werkblad. 
  • Snij het deeg door zodat je 3 vierkanten hebt. 
  • Duw de overige streepjes in het deeg dicht. 
  • Meng de kaneel en boter door elkaar.
  • Smeer de boter uit over het deeg.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Strooi de stukjes hazelnoot over de kaneelboter.
  • Rol de stukjes deeg op.
  • Snij de deegrolletjes in de lengte doormidden. 
  • Vet een muffinvorm in of gebruik cupcakevormpjes. 
  • Verdeel de stukjes deeg over de muffinvorm.
  • Strooi eventueel nog wat gehakte hazelnoot over het deeg.
  • Bak de cruffins 18-20 min. tot ze mooi bruin en gaar zijn. 
  • Laat de cruffins even afkoelen op een rooster. 

 

  • Meng de poedersuiker met de vanille extract tot een glazuur. Voeg eventueel wat water toe als het glazuur te dik is.
  •  Doe de glazuur in een spuitzak en knip het puntje eraf.
  • Spuit streepjes glazuur over de cruffins.
  • Bewaar de cruffins in een luchtdichte trommel. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil