Ingrediënten
-
1 blikje croissantdeeg (voor 6 croissants)
-
Kaneel
-
200 gr. blauwe bessen
-
Poedersuiker

Je zal misschien wel denken wat is nu weer een cruffin. Een cruffin is een combinatie van een croissant en een muffin. Je gebruikt voor dit recept croissantdeeg en je bakt de cruffin in een muffinvorm. Het is een heerlijk recept wat je lekker kan eten als ontbijt of lunch. De cruffins zijn zowel lauw als koud erg lekker.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Rol het croissantdeeg uit op een schoon werkblad.
-
Snij het deeg door zodat je 3 vierkanten hebt.
-
Duw de overige streepjes in het deeg dicht.
-
Strooi kaneel naar smaak over het deeg.

-
Rol de stukjes deeg op.

-
Snij de deegrolletjes in de lengte doormidden.

-
Vet een muffinvorm in of gebruik cupcakevormpjes.
-
Verdeel de stukjes deeg over de muffinvorm.

- Strooi de blauwe bessen over het deeg.

-
Bak de cruffins 20-25 min. tot ze mooi bruin en gaar zijn.
-
Laat de cruffins even afkoelen op een rooster.
-
Strooi poedersuiker over de cruffins.

Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil