Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg (voor 6 croissants)
- 60 gr. boter
- 2 citroenen
- Maanzaad
Een cruffin is een combinatie van een croissant en een muffin. Je gebruikt voor dit recept dan ook croissantdeeg. Je bakt de cruffins in een muffinvorm. Heb je geen muffinvorm dan kan je ook een cupcakevorm gebruiken. De vulling van deze cruffins is citroen en maanzaad. Ik vind dit een erg lekker combinatie. Ik gebruik in dit recept alleen de schil van de citroen. Met dit recept maak je 6 cruffins.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het croissantdeeg uit op een schoon werkblad.
- Snij het deeg door zodat je 3 vierkanten hebt.
- Duw de overige streepjes in het deeg dicht.
- Was de citroenen en dep ze droog.
- Rasp de gele schil van de citroenen.
- Meng de citroenschil en boter door elkaar.
- Smeer de boter uit over het deeg.
- Strooi maanzaad over de boter.
- Rol de stukjes deeg op.
- Snij de deegrolletjes in de lengte doormidden.
- Vet een muffinvorm in of gebruik cupcakevormpjes.
- Verdeel de stukjes deeg over de muffinvorm.
- Strooi eventueel nog wat maanzaad over het deeg.
- Bak de cruffins 18-20 min. tot ze mooi bruin en gaar zijn.
- Laat de cruffins even afkoelen op een rooster.
- Bewaar de cruffins in een luchtdichte trommel.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil