Croissant broodpudding met sinaasappel

Broodpudding is een toetje wat ik niet heel vaak maak maar wel enorm lekker is. Het is een toetje wat erg vult dus hou daar rekening mee. Ik had een aantal croissants over van de lunch. Nu vind ik dat zonde om ze weg te gooien dus ik besloot ze voor een toetje te gebruiken. Ik had ook nog 2 sinaasappels op de fruitschaal liggen die op moesten en zo is dit heerlijke toetje ontstaan. Veel plezier met het maken van dit lekkere toetje! 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Meng de melk, sinaasappelsap, suiker, ei en honing door elkaar.
  • Voeg de gesmolten boter toe en meng door elkaar.
  • Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel boven het mengsel en meng door elkaar.
  • Scheur de croissant in stukken.
  • Verdeel de stukjes croissant over 2 schaaltjes. 
  • Verdeel het vloeibare mengsel over de schaaltjes.
  • Zet de schaaltjes met de broodpudding in de oven.
  • Bak de broodpudding in 55-60 min. gaar en bruin.
  • Snij de boven en onderkant van de sinaasappels.
  • Snij de schil weg en snij de partjes sinaasappel eruit.
  • Bewaar de partjes sinaasappel tot gebruik in de koelkast. 

 

  • Laat de broodpudding 8-10 min. afkoelen.
  • Strooi poedersuiker over de broodpudding voor serveren.
  • Decoreer met partjes sinaasappel.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil