Ingrediënten
Voor de cakejes:
- 180 gr. roomboter
- 135 gr. suiker
- 8 gr. vanillesuiker
- 4 eieren
- 180 gr. zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 90 gr. cranberry´s
- 1 sinaasappel
Verder nodig:
- Goud glazuur
Ik heb een hele leuke bakvorm met winter/kerst figuren gekregen. Deze vorm wilde ik natuurlijk graag uitproberen. Ik had al een tijdje een idee in mijn hoofd om cakejes te maken met cranberry´s en sinaasappel. Ik vind deze smaakcombinatie erg lekker. Ik heb deze cakejes in mijn nieuwe bakvorm gemaakt en ze zien er heel mooi uit. Ik heb ze gedecoreerd met goud glazuur maar je kan natuurlijk ook ander glazuur gebruiken. Met dit recept maak je zo´n 12 cakejes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Doe de cranberry´s in een bakje. Voeg lauw-warm water toe tot de cranberry´s onder water staan.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze goed zijn opgenomen.
- Voeg het zout toe en mix kort door elkaar.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje boven de kom en mix goed door elkaar.
- Was de sinaasappel en dep droog.
- Rasp de schil van de sinaasappel boven het beslag.
- Giet de cranberry´s af in een zeef en dep ze droog met keukenrol.
- Voeg de cranberry´s toe aan het beslag en spatel door elkaar.
- Verdeel het beslag in cupcakevormpjes en bak 20-25 min. in de oven.
- Controleer of de cakejes gaar zijn door met een satéprikker erin te prikken. Komt de satéprikker er uit zonder dat er deeg aan zit dan zijn de cakejes goed.
- Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
- Decoreer de cakejes met goud glazuur of ander glazuur.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil