Cranberry-chocolade koeken met citroen-mascarpone vulling

Deze koekjes zijn zo lekker. Lekker knapperige koekjes met een vulling die fris en romig smaakt door de citroen en mascarpone. Met dit recept maak je 12-14 koekjes. Vul de koekjes pas als je gaat serveren anders worden de koekjes zacht door de vulling en dat is jammer.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Wel de cranberry´s 30 min. in lauw-warm water.

 

  • Giet de cranberry´s in een zeef en laat uitlekken. 
  • Doe de boter, suiker, basterdsuiker en zout in een kom.
  • Mix door elkaar tot een romige massa.
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de gele schil van ½ citroen en voeg toe aan het beslag. 
  • Voeg het ei toe en meng door het beslag.
  • Meng de bloem met de baking soda.
  • Zeef het mengsel boven het beslag en meng door elkaar.
  • Dep de cranberry´s droog in keukenpapier.
  • Hak de chocolade in stukjes. 
  • Meng de cranberry´s en chocolade door het beslag.
  • Maak een rol (2-3 cm doorsnee) van het beslag en verpak in plasticfolie. 
  • Leg de rol beslag 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwijder het beslag uit het plasticfolie. 
  • Snij plakken van ½ cm breedte af. (het snijden gaat soms wat lastig i.v.m. de chocolade en cranberry´s)
  • Leg de plakken op de bakplaat en duw nog een beetje plat.
  • Bak de koeken in 10-13 min. gaar en bruin.
  • Laat de koeken afkoelen op een rooster.

 

  • Maak ondertussen de vulling.
  • Meng de mascarpone met de slagroom en poedersuiker.
  • Voeg de citroenschil toe van ½ citroen.
  • Pers ½ citroen uit en voeg het sap toe aan de mascarpone.
  • Meng alles door elkaar.
  • Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot je het nodig hebt.

 

  • Vul de koekjes als je ze gaat eten.
  • Spuit een toef mascarpone vulling aan de binnenkant van een koekjes. (Spuit niet helemaal tot de rand)
  • Duw voorzichtig een ander koekje op de vulling. 
  • Doe dit bij alle koekjes en serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil