Ingrediënten
Voor de koekjes:
- 35 gr. boter
- 27 gr. suiker
- 25 gr. witte basterdsuiker
- Snufje zout
- ¼ ei
- ½ citroen
- 52 gr. bloem
- ¼ tl baking soda
- 50 gr. witte chocolade
- 40 gr. cranberry´s
Voor de vulling:
- 125 gr. mascarpone
- 125 gr. slagroom
- 2 tl poedersuiker
- ½ citroen
Deze koekjes zijn zo lekker. Lekker knapperige koekjes met een vulling die fris en romig smaakt door de citroen en mascarpone. Met dit recept maak je 12-14 koekjes. Vul de koekjes pas als je gaat serveren anders worden de koekjes zacht door de vulling en dat is jammer.
Instructie
Hoe maak je het:
- Wel de cranberry´s 30 min. in lauw-warm water.
- Giet de cranberry´s in een zeef en laat uitlekken.
- Doe de boter, suiker, basterdsuiker en zout in een kom.
- Mix door elkaar tot een romige massa.
- Was de citroen en dep droog.
- Rasp de gele schil van ½ citroen en voeg toe aan het beslag.
- Voeg het ei toe en meng door het beslag.
- Meng de bloem met de baking soda.
- Zeef het mengsel boven het beslag en meng door elkaar.
- Dep de cranberry´s droog in keukenpapier.
- Hak de chocolade in stukjes.
- Meng de cranberry´s en chocolade door het beslag.
- Maak een rol (2-3 cm doorsnee) van het beslag en verpak in plasticfolie.
- Leg de rol beslag 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder het beslag uit het plasticfolie.
- Snij plakken van ½ cm breedte af. (het snijden gaat soms wat lastig i.v.m. de chocolade en cranberry´s)
- Leg de plakken op de bakplaat en duw nog een beetje plat.
- Bak de koeken in 10-13 min. gaar en bruin.
- Laat de koeken afkoelen op een rooster.
- Maak ondertussen de vulling.
- Meng de mascarpone met de slagroom en poedersuiker.
- Voeg de citroenschil toe van ½ citroen.
- Pers ½ citroen uit en voeg het sap toe aan de mascarpone.
- Meng alles door elkaar.
- Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot je het nodig hebt.
- Vul de koekjes als je ze gaat eten.
- Spuit een toef mascarpone vulling aan de binnenkant van een koekjes. (Spuit niet helemaal tot de rand)
- Duw voorzichtig een ander koekje op de vulling.
- Doe dit bij alle koekjes en serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil