Cranberry bladerdeeg ster

Ik heb van bladerdeeg een heerlijke ster gemaakt voor de kerstbrunch. Het is een makkelijk recept wat je goed kan voorbereiden. Je kan de cranberry vulling prima de dag vooraf maken en bewaren in de koelkast. De cranberryvulling past goed bij het bladerdeeg. De ster is best groot dus je kan er met veel personen van eten. Al met al een leuk receptje om te maken. Veel plezier!

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Maak eerst de cranberry vulling.
  • Doe de cranberry´s in een pan.
  • Was de sinaasappel en dep droog.
  • Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan en pers de sinaasappel uit. Voeg het sap toe aan de pan.
  • Voeg de kaneel en het water toe aan de pan en meng door elkaar. Breng op middelhoog vuur aan de kook. 
  • Roer af en toe door elkaar.
  • Laat de cranberry´s 10-15 min. koken.
  • Meng 1½ el maizena met koud water tot een papje.
  • Voeg het maizenapapje toe aan de pan met de cranberry´s en kook kort door tot een gebonden geheel.
  • Schep de cranberry´s in een schaal en dek af met plasticfolie.
  • Laat de cranberry vulling afkoelen en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg een bladerdeeg plak op het bakpapier.
  • Verdeel de cranberry vulling over het bladerdeeg maar laat de buitenste paar cm vrij van vulling.
  • Leg de andere bladerdeeg plak op de vulling.
  • Druk de randen aan.
  •  Zet een kommetje op de kop in het midden van het bladerdeeg. 
  • Maak 4 sneden in het deeg. (zie foto)
cranberry bladerdeeg ster

Maak vervolgens nog 4 sneden in het deeg. (Zie foto)

cranberry bladerdeeg ster
  • Herhaal bovenstaande stap nogmaals tot je 16 stukken deeg hebt.
  • Draai 2 deegstrengen die naast elkaar liggen 2 maal en druk de uiteinden tegen elkaar aan. (zie foto)
cranberry bladerdeeg ster
  • Doe dit bij alle deegstrengen.
  • Bestrijk het bladerdeeg met ei.
  • Bak de deegster in 30-35 min. in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Bestrooi het deeg met poedersuiker en serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

 

Groetjes, Wil