Crackers met havermout en zaden

Ik heb altijd crackers in huis. Heerlijk om te eten met allerlei verschillende soorten beleg. Het leek me leuk om zelf eens crackers te gaan maken. In de crackers zitten allemaal ingrediënten die ik heel erg lekker vind en altijd in huis heb. Belangrijk bij dit recept is dat je de crackers heel dun uitgerold zodat ze lekker krokant bakken in de oven. Het recept is makkelijk te halveren of te verdubbelen. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een kom de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, nigellazaadjes en het zout door elkaar.
  • Voeg de olie en het water toe. Voeg niet in één keer al het water toe, kijk hoeveel nodig is. Is het mengsel te nat, voeg dan wat extra havermout toe. 
  • Stort het mengsel op een bakpapiertje.
  • Leg een ander bakpapier over het mengsel en rol met een deegroller het cracker mengsel dun uit.
  • Leg het bakpapier op een bakplaat en verwijder het bovenste bakpapier.
  • Bak de crackers 20 min. 
  • Haal de crackers uit de oven en snijd ze in stukken.
  • Bak de crackers 20-22 min. 
  • Laat de crackers afkoelen op een rooster. 
  • Bewaar de crackers luchtdicht. Ze zijn ongeveer 1 week houdbaar. 

 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil