Ingrediënten
Voor de koekjes:
- 35 gr. boter
- 75 gr. poedersuiker
- 1 citroen
- 1 ei
- 122 gr. bloem
- ½ tl bakpoeder
- Snufje zout
Verder nodig:
- Kristalsuiker
- Poedersuiker
Deze koekjes zijn super makkelijk te maken en smaken heel erg lekker. Het deeg is eenvoudig te maken, je hebt er geen machine voor nodig. Laat het deeg vervolgens ruim 2 uur in de koelkast opstijven. Je draait daarna balletjes van het deeg en rolt ze door de suiker. Door ze in de oven te bakken barsten ze als het ware open en daar komt het mooie patroon op de koekjes vandaan. Met dit recept maak je ongeveer 15 koekjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Smelt de boter en laat wat afkoelen voor verder gebruik.
- Doe de poedersuiker in een kom.
- Was de citroen en dep droog.
- Rasp de gele schil van de citroen en voeg de schil toe aan de poedersuiker.
- Voeg het sap van ⅓ citroen toe aan de poedersuiker en meng door elkaar.
- Voeg de boter en het ei toe aan de poedersuiker en roer door elkaar.
- Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar.
- Voeg het bloemmengsel toe aan de poedersuiker en meng tot een egaal beslag.
- Dek de kom met het beslag af en zet minimaal 2 uur in de koelkast tot het deeg is opgesteven.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe in een diep bord kristalsuiker.
- Schep in een ander diep bord poedersuiker.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak met vochtige handen deeg balletjes van ongeveer 19 gram per stuk.
- Rol de deeg balletjes eerst door de kristalsuiker en vervolgens door de poedersuiker.
- Leg de deeg balletjes met genoeg tussenruimte op de bakplaat.
- Bak de koekjes in 13-14 min. gaar. (De koekjes blijven ligt van kleur alleen de randen verkleuren iets)
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Bewaar de koekjes luchtdicht, ze zijn zo een kleine week houdbaar.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil