Citroentartelettes

Ik gebruik vaak citroen in recepten. Soms de schil en soms het sap. In dit recept gebruik ik zowel de schil als het sap. De vulling van deze tartelettes zijn heerlijk fris van smaak. Ik decoreerde ze met verse frambozen en poedersuiker. Ik moet eerlijk zeggen dat de tartelettes heerlijk smaakten. Met dit recept kan je 8 tartelettes maken. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  •  Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe bij het bloem mengsel.
  • Wrijf de boter door het bloemmengsel tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Kluts het ei en voeg 2 el ei toe.
  • Meng alles door elkaar tot een samenhangend deeg. (Is het deeg iets te plakkerig voeg dan een beetje bloem toe, is het deeg iets te droog voeg dan nog wat ei toe)
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

 

  • Kneed het deeg kort door.
  • Bestrooi het aanrecht licht met bloem.
  • Rol het deeg uit op het aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Steek cirkels uit het deeg van 10 cm doorsnee. (Ik heb bakringen van 7 cm doorsnee, De deeg cirkel moet altijd een paar cm groter zijn dan de bakring zodat de de randen ook kan bekleden)
  • Vet de bakringen licht in met boter.
  • Bekleed de bakringen met het deeg.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de taartjes.
  • Zet de taartjes 30 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de bakringen met de taartjes op de bakplaat.
  • Bak de tartelettes in 15-17 min. gaar.
  • Haal de tartelettes uit de oven en verwijder de bakringen.
  • Laat de tartelettes op een rooster afkoelen.
  • Verpak de tartelettes luchtdicht tot gebruik.

 

  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe de kwark met de suiker in een kom en meng door elkaar tot de suiker is opgenomen in de kwark.
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de kwark.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Voeg de slagroom toe aan de kwark en spatel door elkaar.
  • Pers ½ citroen uit en doe het sap in een pannetje.
  • Knijp het water uit de gelatine en voeg de gelatine toe aan het citroensap.
  • Los de gelatine op in het citroensap. 
  • Spatel de opgeloste gelatine door de kwark. 
  • Schep het kwarkmengsel in een spuitzak. Laat het kwarkmengsel 3-4 uur opstijven in de koelkast. 

 

  • Vul de tartelettes vlak voor serveren zodat de bodempjes krokant blijven.
  • Vul de tartelettes met de citroenvulling.
  • Zet in het midden van elke tartelette 3 frambozen.
  • Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil